zaterdag 25 maart 2023

Tortellini met walnotensaus en salie (Italië)

TORTELLINI MET WALNOTENSAUS EN SALIE

500 gram verse (groene of witte) tortellini
zout
1¼ deciliter slagroom
1¼ deciliter volle melk
2 sneetjes grof witbrood
1 teentje knoflook, geperst
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 eetlepels olijfolie
zout
peper
150 – 200 gram walnoten, gepeld
4 salieblaadjes, in ragfijne reepjes gesneden


Meng de slagroom met de melk en week het brood hierin. Meng het geweekte brood met de knoflook, kaas en olijfolie. Klop alles goed door elkaar, zodat een romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de walnoten en de salie erdoor. Verwarm de saus op zacht vuur, maar laat deze niet te heet worden. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Verdeel de pasta over de borden en schenk de saus erover.

4 personen

voedingswaarde : 900 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Pastaspecial bij Tip Culinair maart 2000

Geen opmerkingen: