TORTELLINI MET WALNOTENSAUS EN SALIE
500 gram verse (groene of witte) tortellini
zout
1¼ deciliter slagroom
1¼ deciliter volle melk
2 sneetjes grof witbrood
1 teentje knoflook, geperst
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 eetlepels olijfolie
zout
peper
150 – 200 gram walnoten, gepeld
4 salieblaadjes, in ragfijne reepjes gesneden
Meng de slagroom met de melk en week het brood hierin. Meng het geweekte brood met de knoflook, kaas en olijfolie. Klop alles goed door elkaar, zodat een romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de walnoten en de salie erdoor. Verwarm de saus op zacht vuur, maar laat deze niet te heet worden. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Verdeel de pasta over de borden en schenk de saus erover.
4 personen
voedingswaarde : 900 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Pastaspecial bij Tip Culinair maart 2000
zaterdag 25 maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten