zaterdag 25 maart 2023

Spaghetti alla Carbonara (Italië)

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Pancetta, Italiaans gezouten, gedroogd spek, is het lekkerst hierbij. Het romige eimengsel moet als het ware om elk sliertje spaghetti zitten.

500 gram spaghetti
zout
peper
15 gram boter of margarine
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram pancetta (Italiaans ‘ontbijtspek’) of rauwe ham, in dunne reepjes
5 eetlepels droge witte wijn
4 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels vers geraspte pecorino
1 – 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
zout
peper


Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de knoflook in boter en olie in een grote pan lichtbruin. Schep de knoflook uit de pan, bak er nu de pancetta in 5 minuten lichtbruin in. Schenk de wijn erbij en verwarm tot alle vocht verdampt is. Klop de eieren los met de slagroom en roer de beide kaassoorten erdoor. Roer de hete uitgelekte pasta door het pancettamengsel. Warm alles goed door en roer dan het eimengsel erdoor. Blijf roeren tot het eimengsel romig om de pasta verdeeld is. Laat het niet meer koken, dan stolt het ei teveel. Voeg nu peterselie, zout en versgemalen zwarte peper toe.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pastaspecial bij Tip Culinair maart 2000

Geen opmerkingen: