AARDAPPEL-PESTOGRATIN MET RATATOUILLEGEHAKT
250 gram rundergehakt
3 eetlepels olijfolie
150 gram paprikamix
½ courgette, in kleine blokjes
½ aubergine, in kleine blokjes
1 deciliter gekruide tomaten-basissaus
2 zakjes aardappelpuree a la minute
1 eetlepel pesto
60 – 75 gram geraspte belegen kaas
2 – 3 eetlepels paneermeel
Verwarm de oven voor op 225°C. Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olie. Voeg paprika, courgette en aubergine toe en roerbak alles nog 5 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes onder af en toe roeren opwarmen. Bereid intussen de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing, maar gebruik ½ deciliter water minder. Roer 2 eetlepels olie en de pesto door de puree. Schep het ratatouillegehakt in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bestrooi de puree met geraspte kaas en paneermeel en gratineer het gerecht 5 – 8 minuten in het midden van de oven.
2 personen
voedingswaarde : 850 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair maart 2000, Snelreceptenboekje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten