MEXICAANSE TORTILLAROLLETJES MET GARNALEN
Tortilla’s uit de winkel, rijk gevuld en dan gegratineerd in de oven. De tacokruiden geven er een extra pikante smaak aan.
100 gram snelkookrijst
1 blikje Mexicaanse bonenmix in chilisaus (à 200 gram)
125 gram roze garnalen
1 eetlepel grof gesneden verse koriander
1 (kleine) bloem tortilla’s
1 avocado, in plakjes
1 theelepel tacokruiden
50 gram geraspte gratineerkaas of jong belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verwarm de bonenmix, roer de garnalen erdoor en laat het mengsel 1 minuut sudderen. Roer de rijst en koriander door het bonenmengsel en verdeel het mengsel over de tortilla’s. Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de avocadoplakjes erover en strooi de tacokruiden en de kaas erover. Gratineer de rolletjes 5 – 8 minuten in het midden van de oven.
2 personen
voedingswaarde : 840 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair maart 2000, Snelreceptenboekje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten