SPINAZIESALADE
Een heerlijke kruidige salade met spinazieblaadjes. De dikke noten-yoghurtsaus heeft een fijn Arabisch tintje.
125 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels grof gesneden munt
1 eetlepel notenolie
zout
peper
1 – 2 theelepels citroensap
20 gram boter of margarine
1 kleine teen knoflook, geperst
2 sneetjes wit brood, zonder korst
50 gram walnoten
75 gram jonge spinazieblaadjes
75 gram waterkers, grof gesneden
1 klein kropje sla, bladeren losgehaald en kleiner gescheurd
25 gram kervel
Meng de yoghurt, munt en olie door elkaar en breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Roer 15 gram boter zacht en meng de knoflook erdoor. Bestrijk het brood dun met de boter en snij het in blokjes. Bak de blokjes brood bruin in een koekenpan. Neem ze uit de pan, voeg 5 gram boter toe en bak hierin de walnoten knapperig. meng spinazie, waterkers, sla en kervel luchtig door elkaar en bestrooi met de walnoten en croutons. Geef de dikke yoghurtdressing er apart bij.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Arabië
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Tip Culinair maart 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten