CURRYPILAF MET KIPPENLEVERTJES EN TUTTIFRUTTI
Een gerecht met Indiase smaken. Kook de rijst voor extra smaak in kruidenbouillon. De vruchten smaken heerlijk bij de kippenlevertjes.
150 – 200 gram basmatirijst
½ kruidenblokje
100 gram tutti frutti, in stukjes
200 gram kippenlevertjes, in stukjes
zout
peper
½ ui, fijngesneden
2 eetlepels olie
1 eetlepel Indiase (madras)currypasta
4 lente-uitjes, in ringen
30 – 50 gram pistachenootjes, gepeld, grof gehakt
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en voeg het bouillonblokje tijdens het koken toe. Laat intussen de tutti frutti 10 minuten wellen in warm water. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper en bak ze samen met de ui 3 minuten in de olie. Bak de currypasta 2 minuten mee. Voeg de lente-ui en tutti frutti toe en roerbak het geheel nog 3 minuten. Roer de nootjes erdoor en schep de rijst door het kippenlevermengsel. Verwarm alles nog 1 minuut.
2 personen
voedingswaarde : 875 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 2000, Snelreceptenboekje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten