AVOCADOSALADE MET PECANNOTEN
6 gedroogde tomaatjes op olie
40 gram ongezouten pecannoten
15 gram verse koriander
½ limoen
1 eetlepel grove mosterd
6 eetlepels olijfolie extra vierge
gedroogde chilipeper uit molentje (Drogheria Alimentari)
zout
2 rijpe avocado’s
Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden. Reepjes halveren. Pecannoten in grove stukken breken. Blaadjes koriander van takjes plukken. Limoen uitpersen. In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen. Chilipeper naar smaak erboven malen. Dressing op smaak brengen met zout.
Avocado’s halveren en pit verwijderen. Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen. Avocadohelften in grove stukken breken. Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : AllerHande maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten