maandag 21 november 2022

Seiches à la Mode de l'Estaque (L’Estaque, Provence-Alpes, Côte d’Azur, Frankrijk)

SEICHES À LA MODE DE L’ESTAQUE (GESTOOFDE INKTVIS MET GROENE OLIJVEN)

1 kilogram inktvis, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden
750 gram tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en gehakt
3 tenen knoflook, geplet
1 bouquet venkel en laurierbladeren
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
1½ tot 2 deciliter witte wijn
75 gram groene olijven, ontpit


Doe de inktvis met de tomaten, knoflook, het bouquet van venkel en laurier, olie, peper en zout in een vuurvaste aardewerk kasserol. Breng alles aan de kook en doe er dan de wijn en de olijven bij. Dek de kasserol af als de saus weer aan de kook is gekomen en laat alles 1 uur langzaam sudderen. Verwijder het bouquet alvorens het gerecht op te dienen.

4 personen

gebied : L’Estaque, Provence-Alpes, Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Vieilles Recettes de Cuisine Provençale door C. Chanot-Bullier, in Vis, Schaal- en Schelpdieren (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: