ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE (BOURGONDISCHE SLAKKEN)
48 slakken met hun huisjes
250 gram boter
3 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels fijngehakte verse peterselie
2 theelepels fijngehakte verse kervel
zout
versgemalen peper
2 eetlepels citroensap
1 theelepel Pernod of Ricard
Doe de slakken in een pan met licht gezouten kokend water en kook ze 7 minuten. Laat ze goed uitlekken en leg ze op een bakplaat. Zet de bakplaat 5 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven om restanten water te laten verdampen. Laat de slakken afkoelen.
Roer de boter zacht in een kom. Voeg de gehakte sjalotjes, knoflook, peterselie, kervel, wat zout en peper, het citroensap en de Pernod toe. Meng alles goed.
Doe wanneer de huisjes zijn afgekoeld een kleine hoeveelheid kruidenboter in een huisje, dan een slak en tenslotte nog wat kruidenboter. Vil de rest van de huisjes op dezelfde manier.
Leg om te voorkomen dat ze omvallen de huisjes met de kruidenboterkant boven in aardewerk of metalen slakkenbordjes. Zet ze 7 tot 8 minuten, of tot de boter borrelt, in een op 220°C voorverwarmde oven. Dien de slakken onmiddellijk op en geef er stokbrood bij om de boter op te deppen.
4 personen
gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Bourgondië (Koken in Frankrijk) / Réné Emin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten