POULPE À LA LAVANDE (STOOFPOT MET INKTVIS EN LAVENDEL)
1 inktvis, van ongeveer 1 kilogram
1 venkelknol, gesneden
4 sjalotten, gehalveerd
3 knoflookteentjes, dungesneden
200 milliliter olijfolie
5 pruimtomaten, in vieren
500 milliliter droge witte wijn
4 laurierbladeren
1 theelepel gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 citroenen, gehalveerd
4 takjes oregano
2 eetlepels lavendelbloemen
zeezout
zwarte peper
Kook de inktvis 5 minuten in zout water en giet hem af. Snijd de inktvis in grove stukken.
Verhit een pan met zware bodem en bak de sjalotten en de knoflook 5 minuten in de olie. Voeg de inktvis toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg 800 milliliter water toe en de rest van de ingrediënten, behalve de citroen, oregano en lavendel. Laat 30 minuten op een laag vuur sudderen. Controleer met een vork of de inktvis zacht en dus gaar is. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Garneer met oregano en lavendel. Serveer met citroenen en nieuwe aardappelen.
4 personen
gebied : Saint-Michel, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten