vrijdag 4 november 2022

Poireaux aux Herbes (Normandië, Frankrijk)

POIREAUX AUX HERBES (JONGE PREI MET TUINKRUIDEN)

Door de prei niet te koken maar te stomen, wordt de ietwat scherpe smaak heerlijk zoet en geurig.

750 gram dunne (baby) preitjes

DRESSING
1 theelepel dijonmosterd
1 theelepel fijn zeezout
versgemalen peper
2½ deciliter olijfolie, mild (of maïskiemolie)
3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
50 gram waterkers, fijngesneden
3 eetlepels fijngesneden dragon
2 sjalotjes, in dunne ringen


Gebruik een stoompan of zet een vergiet in een grote pan met een laag kokend water. De bodem van het vergiet mag het water niet raken. Leg de prei in de stoompan of het vergiet en doe het deksel op de pan. Stoom de prei in 8 - 10 minuten beetgaar. Klop intussen met een staafmixer of in de keukenmachine een dressing van de azijn, mosterd en zout. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Roer de kruiden door de dressing en voeg naar smaak peper toe. Verdeel de prei over de borden of leg ze in een platte schaal. Strooi de sjalotringen erover en schep wat van de kruidendressing over de groente.

4 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair Frankrijk special, extra uitgave bij Tip Culinair mei 2004

Geen opmerkingen: