POIVRONS SAUTÉS (PITTIG GEBAKKEN PAPRIKA’S)
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
1 rode peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
½ theelepel gedroogde tijm
zout
versgemalen peper
Paprika’s wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden. Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten. Paprika op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken. Peperstukjes en knoflook op laag vuur 1 minuut meebakken. Tijm, zout en peper toevoegen. Paprika’s met deksel op pan in nog 6 minuten zachtjes gaar stomen.
4 personen
voedingswaarde : 145 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Aquitaine, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Frankrijk: Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten