vrijdag 4 november 2022

Poivrons sautés (Aquitaine, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk)

POIVRONS SAUTÉS (PITTIG GEBAKKEN PAPRIKA’S)

2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
1 rode peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
½ theelepel gedroogde tijm
zout
versgemalen peper


Paprika’s wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden. Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten. Paprika op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken. Peperstukjes en knoflook op laag vuur 1 minuut meebakken. Tijm, zout en peper toevoegen. Paprika’s met deksel op pan in nog 6 minuten zachtjes gaar stomen.

4 personen

voedingswaarde : 145 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Aquitaine, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Frankrijk: Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: