donderdag 3 november 2022

Aillade (Toulouse, Occitanie, Frankrijk)

AILLADE (WALNOTENSAUS UIT TOULOUSE)

125 gram zo vers mogelijke walnoten
2 tenen knoflook, uitgeperst
1¾ deciliter lichte olijfolie
¾ deciliter notenolie
citroensap
2 eetlepels water
peterselie of bieslook, fijngehakt
zout
peper


Rooster de noten licht, laat ze iets afkoelen en hak ze grof. Wrijf de knoflook en wat zout in een vijzel fijn en wrijf er de noten doorheen. Roer er beetje bij beetje de beide olies door, en vervolgens citroensap naar smaak en zo veel water dat een gladde, romige saus ontstaat. Breng de saus met zout en peper op smaak en bestrooi hem vlak voor het opdienen met peterselie of bieslook.

4 personen

gebied : Toulouse, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : De keuken van de zon : 150 Bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden

Geen opmerkingen: