AILLADE (WALNOTENSAUS UIT TOULOUSE)
125 gram zo vers mogelijke walnoten
2 tenen knoflook, uitgeperst
1¾ deciliter lichte olijfolie
¾ deciliter notenolie
citroensap
2 eetlepels water
peterselie of bieslook, fijngehakt
zout
peper
Rooster de noten licht, laat ze iets afkoelen en hak ze grof. Wrijf de knoflook en wat zout in een vijzel fijn en wrijf er de noten doorheen. Roer er beetje bij beetje de beide olies door, en vervolgens citroensap naar smaak en zo veel water dat een gladde, romige saus ontstaat. Breng de saus met zout en peper op smaak en bestrooi hem vlak voor het opdienen met peterselie of bieslook.
4 personen
gebied : Toulouse, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : De keuken van de zon : 150 Bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten