PANISSES (KIKKERERWTENCHIPS)
1 liter water
peper
zout
1½ eetlepel olijfolie, en wat olie om mee in te vetten
300 gram meel van kikkererwten
arachideolie om in te frituren
Zet het water op met peper en zout en de olijfolie. Breng het water aan de kook, neem de pan van het vuur en roer er dan het kikkererwtenmeel met een houten spatel door. Blijf roeren tot het mengsel na 5 tot 12 minuten een dikke gladde massa geworden is.
Schep de massa op ingevette schoteltjes. Bevochtig uw handen met koud water en druk alles goed aan. Laat het mengsel 3 tot 4 uur afkoelen.
Stort het kikkererwtenmengsel uit de schoteltjes. Snijd het in schijfjes ter grootte van chips. Verhit de arachideolie in een friteuse of diepe pan, schep de chips in de olie en bak ze tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier, schep ze in een schaal en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer ze als chips bij vleesgerechten.
6 personen
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Provence / Alexandra Doncarli
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten