donderdag 3 november 2022

Salade de Fèves (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

SALADE DE FÈVES (TUINBONENSALADE)

Het is wel een karweitje om de bonen te doppen en te ontvliezen, maar kleur en smaak van deze salade zijn al die moeite waard. Gebruik zo mogelijk jonge bonen.

3 kilogram tuinbonen in peulen
zout
peper
snufje suiker
500 gram wortels, geschrapt
5 lente-uitjes, alleen het groen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn


Dop de bonen en zet ze op in een pan met ruim kokend water. Voeg peper, zout en suiker toe en kook ze 30 à 35 minuten; voeg de wortels 10 minuten na het begin van de kooktijd toe.
Giet de groente af. Wip de bonen uit hun vliesje en schep ze in een slakom. Snijd de wortels in kleine blokjes en voeg ze toe. Knip de lente-uitjes met de keukenschaar in fijne ringetjes boven de salade.
Maak in een potje met schroefdeksel een eenvoudige vinaigrette van olie en azijn, voeg peper en zout naar smaak toe en schud alles stevig. Schenk de vinaigrette over de salade en schep hem er snel door. Serveer de salade op kamertemperatuur.

4 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Provence / Alexandra Doncarli

Geen opmerkingen: