zondag 20 februari 2022

Vis in tomatensaus (India)

VIS IN TOMATENSAUS

500 gram tomaten
4 verse Groene chilipepers
1 kilogram schelvisfilet, zonder vel
zout
2 theelepels kurkuma, gemalen
4 eetlepels ghee of plantaardige olie
2 uien, in plakjes
1 eetlepel gemalen koriander
2 theelepels garam masala
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel citroensap
takjes koriander, ter garnering
pilaf, voor erbij


Pel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd ze fijn en zet opzij. Snijd de chilipepers met een scherp mes overlangs open, verwijder zaad en zaadlijsten en zet opzij. Haal eventuele graatjes uit de vis en snijd hem in grote stukken. Meng 1 theelepel zout en 1½ theelepel kurkuma in een kom en wrijf de vis hiermee aan alle kanten in.
Verhit de ghee in een grote koekenpan. Voeg de vis toe, zo nodig in gedeelten, en bak op matig vuur onder regelmatig roeren aan alle kanten goudbruin. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en zet opzij. Voeg de uien toe, draai het vuur lager en bak onder af en toe roeren 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Roer de rest van de kurkuma, koriander, garam masala, chilipoeder en suiker erdoor en roerbak 2 minuten. Draai het vuur iets hoger en voeg tomaten, yoghurt, citroensap en chilipepers toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
Doe de vis terug in de koekenpan. Roer zachtjes en zorg dat de vis goed met de saus bedekt is. Laat nog 10 minuten sudderen, of tot de vis gaar is. Proef en breng op smaak. Garneer met koriander en serveer met pilaf.

4 - 6 personen

gebied : India
gerechtsoort : visgerecht

bron : De allerbeste Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden

Geen opmerkingen: