GEBAKKEN FOREL MET GEMBER
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel knoflookpasta
2 verse groene chilipepers, van zaad ontdaan en fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden verse koriander
¼ theelepel kurkuma, gemalen
zout
peper
4 forellen, schoongemaakt
plantaardige olie, om in te smeren
GARNERING
takjes verse koriander
schijfjes limoen
Verwarm de grill voor. Meng gemberpasta, knoflookpasta, chilipepers, koriander, kurkuma, 1 theelepel peper en een snufje zout in een kleine kom. Roer er zo veel water door dat het een gladde pasta wordt.
Snijd de forel met een scherp mes aan beide kanten 2 - 3 keer diagonaal in. Wrijf de specerijenpasta in de vis, vooral in de inkepingen.
Kwast de vis in met olie en bak 15 minuten onder e hete grill. Draai één keer om en kwast nog eens in met olie. Leg op voorverwarmde borden en garneer met koriander en limoen.
Serveer direct.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : visgerecht
bron : De allerlekkerste Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden
zondag 20 februari 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten