zondag 20 februari 2022

Macchli Kari (India)

MACCHLI KARI (VISCURRY)

3 theelepels mosterdpoeder
water
6 eetlepels olie
2 verse rode pepers, gewassen, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 stuk gember van 4 centimeter, geraspt
2 theelepels kurkuma, gemalen
2 theelepels komijn, gemalen
2 theelepels mild paprikapoeder
½ theelepel chilipoeder
4 eetlepels volle yoghurt
2 tomaten, in vieren gesneden
2 aardappels, geschild en in reepjes van 1 bij 6 centimeter gesneden
zout
800 gram verse of diepvriesvisfilet (bijvoorbeeld roodbaars), in stukken gesneden


Roer het mosterdpoeder los met 6 eetlepels water en laat dit rusten. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de rode peper, de gember en de specerijen toe. Roerbak 5 minuten op laag vuur. Doe de yoghurt en de tomaten erbij en roerbak dit 5 minuten. Voeg ½ deciliter water toe en breng dit al roerend aan de kook. Blijf voortdurend roeren. Roer de aardappels en het mosterdpapje erdoor en laat alles 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout. Schep de vis voorzichtig door de saus. Laat het gerecht met e deksel schuin op de pan 5 minuten sudderen op halfhoog vuur. Schep tussentijds voorzichtig om.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : visgerecht

bron : India : Keuken van 1001 smaken / Thea Spierings

Geen opmerkingen: