zondag 20 februari 2022

Vis in romige kokossaus (India)

VIS IN ROMIGE KOKOSSAUS

1 stengel sereh (citroengras)
4 centimeter verse gember
2 rode pepers
2 uien
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
500 gram verse kabeljauwfilet
4 takjes koriander
2 eetlepels olie
2 theelepels kurkuma (koenjit)
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
zout


Witte gedeelte van citroengras heel fijn snijden. Gember schillen en hakken. Pepers (pitjes naar wens verwijderen) schoonmaken en in stukjes snijden. Citroengras met gemer en peper in keukenmachine of vijzel tot pasta pureren. Uien pellen en snipperen. In zeef tomaatblokjes laten uitlekken. Vis in stukken van 5 centimeter snijden. Koriander fijn hakken.
In wok of grote braadpan olie verhitten. Ui al omscheppend in 5 minuten iets bruin bakken. Gemberpasta toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken. Kurkuma erdoor scheppen. Tomaten en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Geheel 10 minuten laten inkoken tot mooie saus. Op smaak brengen met zout. Stukken vis in saus leggen en in 5 minuten zachtjes gaar stoven. Vis in schaal scheppen en saus erover schenken. Koriander erover strooien. Serveren met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

land : India
gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande september 2001

Geen opmerkingen: