zondag 20 februari 2022

Kip met spinazie (India)

KIP MET SPINAZIE

250 gram verse spinazie, schoongespoeld
1 verse groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 eetlepels water
2 eetlepels ghee of plataardige olie
8 zwarte peperkorrels
1 laurierblad
1 ui, fijngesneden
200 gram tomaten uit blik, uitgelekt
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel currypasta
zout
150 milliliter kippenbouillon of water
4 eetlepels volle yoghurt, plus extra ter garnering
8 kipdijen, zonder vel


Doe de spinazie met aanhangend water in een grote pan. Leg een deksel erop en kook 4 - 5 minuten, of tot de groente slinkt. Meng de spinazie met groene chilipeper, gember, knoflook en water in een keukenmachine of blender tot een gladde pasta.
Verhit de ghee in een wok of pan. Voeg peperkorrels en laurierblad toe en roerbak 1 - 2 minuten op laag vuur, of tot ze hun aroma afgeven. Voeg de ui toe en roerbak deze 10 minuten, of tot hij goudbruin is. Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten. Maak ze klein met een houten lepel. Voeg de chilipoeder en currypasta toe en breng op smaak met zout. Roerbak nog 2 minuten.
Roer de spinazie-chilipeperpuree erdoor met de bouillon en laat 5 minuten sudderen. Voeg de yoghurt met 1 eetlepel per keer toe, roer steeds goed en laat dan nog 5 minuten sudderen. Doe ten slotte de kip erbij en roer alles goed door. Leg een deksel erop en laat 30 minuten sudderen tot alles gaar is.
Serveer direct met extra yoghurt.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De allerlekkerste Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden

Geen opmerkingen: