KERRIESOEP MET GARNALEN
35 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
2 theelepels kerriepoeder
35 gram bloem
1 liter groentebouillon
100 milliliter kookroom
150 gram roze of Hollandse garnalen
1 lente-ui, in ringetjes
Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerrie glazig. Roer de bloem erdoor. Schenk een scheut bouillon erbij en roer glad. Herhaal dit totdat alle bouillon gebruikt is.
Kook de soep al roerend zachtjes 3 minuten. Meng de helft van de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen erdoor en verwarm zonder te koken.
Serveer de soep in warme kommen. Verdeel de rest van de kookroom als een swirl erover en bestrooi met de bosui.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : tussengerecht
bron : Boodschappen februari 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten