FUSILLI INTEGRALI E SCAMPI (VOLKORENFUSILLI MET LANGOUSTINES)
80 gram volkoren fusilli
120 gram gepelde langoustines
50 gram tomaat
25 gram ui
20 gram bleekselderij
verse kervel
een theelepel olijfolie extra vergine
zout
peperkorrels
Kook de pasta in een ruime pan met gezouten kokend water. Hak ondertussen de ui fijn, snijd de bleekselderij in plakjes en fruit beide in de olie. Voeg de gepelde langoustines toe en laat ze 3 tot 4 minuten zachtjes meebakken. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de stukjes tomaat op het laatste moment toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af, doe de pasta bij de saus in de pan en meng alles in enkele minuten op hoog vuur door elkaar, zodat de pasta de smaak van de saus goed kan opnemen. Serveer met een garnering van verse kervelblaadjes.
1 persoon
voedingswaarde : 351 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003
zaterdag 26 februari 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten