JHINGA KARI (GARNALENKERRIE)
50 gram ghee
1 kleine ui, in ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 0- 4 eetlepels fijngesneden korianderblad
½ theelepel gemalen gember
1 theelepel kurkuma
½ theelepel komijn
½ theelepel chilipoeder
2 eetlepels azijn
450 gram grote garnalen, gepeld, gekookt
2 deciliter kokosmelk
2 bananen, in plakjes
Smelt de ghee in een zware pan en bak hierin de uienringen en de knoflook 3 minuten. Voeg 2 - 3 eetlepels koriander, de specerijen en de azijn toe en laat deze pasta, onder voortdurend omscheppen, in minimaal 3 minuten gaar worden. Voeg de garnalen toe en schep ze voorzichtig om. Let op dat de garnalen niet worden geplet. Voeg de kokosmelk toe en laat alles nog 3 minuten zachtjes koken. Voeg de banaan toe en bestrooi het gerecht met de rest van de koriander. Lekker met geurige, witte rijst en een salade.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip februari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten