LINGUINE CON CALAMARETTI (LINGUINE MET KLEINE INKTVISRINGEN)
320 gram linguine (pasta)
250 gram pomodori
200 gram kleine inktvisringen
100 gram tomatenpuree
100 gram ui
100 gram droge witte wijn
een klontje boter
basilicum
olijfolie extra-vergine
zout
Fruit de in dunne plakjes gesneden ui in een scheutje olijfolie, blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn is verdampt. Voeg de inktvisringen toe en fruit ze 2 minuten mee, neem ze uit de pan. Zeef het kooknat, doe het terug in de koekenpan en voeg de tomatenpuree, een scheutje olie en wat zout toe. Laat de saus inkoken en kook de afgegoten, beetgare pasta 1 minuut mee in de saus, samen met de ontvelde, van zaadjes ontdane en in stukjes gesneden tomaten, de inktvisringen en enkele in sliertjes gesneden basilicumblaadjes. Neem de pan van het vuur en maak het gerecht smeuïg met een klontje boter.
4 personen
voedingswaarde : 357 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten