RAVIOLONE APERTO CON CAPESANTE (RAVIOLONE MET SINT-JAKOBSSCHELPEN)
250 gram verse lasagnebladen
240 gram ricotta
24 Sint-Jakobsschelpen
2 courgettes
droge witte wijn
boter
olijfolie
bloem
visbouillonblokje
verse roze peperkorrels
zout
Snijd uit de deegbladen 12 vierkanten van 12 centimeter per kant. Kook ze 3 tot 4 minuten in kokend water met zout, giet af en leg ze op een schone theedoek. Snijd de courgettes in reepjes en roerbak de reepjes in 2 eetlepels olie. Roerbak de Sint-Jakobsschelpen 2 minuten mee, strooi er wat zout over en blus af met 1/3 glas wijn. Roer een theelepel gekneusde roze peperkorrels, wat zout en enkele druppels olie door de ricotta. Bereid een sausje: roer 30 gram bloem door 30 gram gesmolten boter, verdun met ½ liter bouillon (gemaakt van het bouillonblokje) en laat de saus ongeveer 10 minuten koken.
Leg de ravioloni op de borden, leg de ricotta en de Sint-Jakobsschelpen er bovenop en schenk het sausje er overheen.
6 personen
voedingswaarde : 294 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten