BRUINE BOLLETJES MET KAPPERTJES EN PETERSELIE
375 gram mix voor donker bruinbrood
1 eetlepel olijfolie
2¼ deciliter handwarm water
3 eetlepels kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels fijngesneden peterselie
Kneed een soepel deeg van de broodmix, de olie en het water. Kneed de kappertjes en peterselie erdoor. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 60 minuten rijzen op een warme plak. Verdeel het deeg in 8 - 10 gelijke delen en vorm hiervan bolletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze onder folie nog een keer 45 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak de broodjes in het midden van de oven in 25 minuten donkerbruin en gaar.
8 - 10 bolletjes
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voorbereidings- / rijs- / bereidingstijd : 25 / 90 / 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip februari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten