maandag 28 februari 2022

Sinaasappelsalade met venkel

SINAASAPPELSALADE MET VENKEL

5 (bloed)sinaasappels
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
2 kleine venkelknollen
100 gram gemarineerde zwarte olijven op olie
1 rode ui, in dunne ringen
geschaafd zeezout (flakes)
vers gemalen gemengde peper
50 à 75 gram winterpostelein


Schil met een scherp mes 4 sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in plakken.
Pers voor de dressing 1 sinaasappel uit en meng het sap met de olijfolie en wijnazijn.
Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller) of schaaf de groente. Leg de venkel 15 minuten in de dressing.
Neem de venkel uit de dressing en meng deze luchtig met de sinaasappelplakjes. Verdeel de venkel en sinaasappelplakken over 4 borden en verdeel de uiringen en olijven erover. Besprenkel de salade met dressing en bestrooi naar smaak met zout en peper. Garneer met de postelein. Lekker met Turks brood.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : lunch- of voorgerecht

bron : Tip februari 2006

Geen opmerkingen: