maandag 8 november 2021

Eendenborst met hysop (Israël)

EENDENBORST MET HYSOP

1 volle theelepel honing
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theelepels hysop
zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels cognac
¼ liter water
2 eendenborstfilets van 350 gram per stuk
2 eetlepels boter
citroenmelisseblaadjes om te garneren


Roer de honing, de knoflook, de helft van de hysop, zout en peper, de cognac en het water door elkaar. Leg de eendenborstfilets 2 uur in de marinade. Verwarm de oven voor op 220°C.
Neem de borstfilets uit de marinade, dep ze droog en braad ze aan twee kanten aan in de hete boter. leg de borstfilets in een passende ovenschaal, giet er de helft van de marinade over en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze in die tijd een keer om. Snijd de eendenborstfilets in schuine plakken, verdeel ze over de voorverwarmde borden en bestrooi ze met de resterende hysop. Garneer met blaadjes citroenmelisse. Roer de resterende marinade door het braadvocht uit de ovenschaal en serveer de saus apart.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Uri Guttmann, in De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg

Geen opmerkingen: