SALADE VAN FOIE GRAS EN GRANAATAPPEL
250 gram foie gras (of kippenlevertjes)
verschillende soorten sla (bijvoorbeeld bindsla, radicchio, witlof en veldsla)
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels granaatappelzaden
zout
versgemalen zwarte peper
DRESSING
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
zout
peper
Snijd de lever in blokjes van 1 centimeter. Zet ze afgedekt in de koelkast tot ze stevig zijn. Doe de verschillende soorten sla in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de salade. Schep door elkaar.
Verhit een koekenpan met een antikleeflaag (gebruik alleen voor kippenlevertjes een scheutje olie). Roerbak de lever kort (de lever moet van binnen rosé blijven) en schep de blokjes op een voorverwarmde schaal. Giet het braadvet uit de pan en blus af met de azijn. Doe van het vuur af de blokjes lever terug in de pan en bestrooi ze met zout en peper. Schep de warme lever en e granaatappelzaden over de salade en serveer meteen.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : salade
bron : Dalia Penn-Lerner, in De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten