GEFLAMBEERDE GANZENLEVER
100 gram ganzenlever per persoon, goed gekoeld
zout
versgemalen witte peper
geraspte sinaasappelschil
Halleluya-likeur, Grand Marnier of een andere likeur op sinaasappelbasis
bruine fond
Snijd de lever voorzichtig in plakken van 1 centimeter dik. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze in de koelkast.
Laat een koekenpan met een dikke bodem op het vuur heet worden en bak de plakken 2 seconden aan iedere kant (boter of olie is niet nodig omdat de lever van zichzelf veel vet bevat). Bewaar het uitgelopen vet voor later gebruik. Doe wat sinaasappelrasp, 1 eetlepel bruine fond en 2 eetlepels likeur in de pan, flambeer en serveer onmiddellijk. Aan deze delicatesse hoeft niets meer te worden toegevoegd dan een eersteklas witte wijn.
1 persoon
gebied : Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten