EENDENBORST IN WIJNSAUS
2 eenden- of ganzenborstfilets van 350 gram per stuk
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels gedroogde kersen
1/3 theelepel versgemalen zwarte peper
mespunt bruine basterdsuiker
¼ liter droge rode wijn
3 eetlepels bruine fond
4 eetlepels boter
Prik het vetlaagje van de borstfilets op regelmatige afstanden in met een vork. Leg de borstfilets met e vetrand naar beneden in een braadpan met een dikke bodem. Zet de pan op middelhoog vuur en braad tot de filets diepbruin gekleurd zijn. Voeg de uien, de kersen, de peper en de suiker toe. Keer de borstfilets om en giet de wijn en de fond in de pan. Neem de filets uit de pan, snijd ze in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Laat de saus inkoken tot een kwart van het oorspronkelijke volume en klop er van het vuur af de in blokjes verdeelde koude boter door. Lepel de saus over de plakjes eendenborst en serveer meteen.
Geef er gebakken of gefrituurde aardappelen bij. Eendenborst moet nog rood zijn en mag niet te gaar worden gebraden.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten