ROERGEBAKKEN VLEES MET ANANAS
Reepjes runderfilet met verse ananas, geserveerd met een pikant-zoete saus geven een heerlijk gerecht.
450 gram runderfilet
½ verse ananas
1 eetlepel olie
1 bosuitje, gehakt
½ theelepel verse gemberwortel, gehakt
1 theelepel azijn
1 theelepel suiker
2 theelepels lichte sojasaus
2,8 deciliter kippenbouillon
1,2 deciliter ananassap
½ tomaat, zonder zaadjes en gehakt
1 theelepel maïzena, vermengd met wat water
zout
peper
Het vlees in dunne reepjes snijden en met zout en peper bestrooien. De ananas schillen en alle bruine ‘ogen’ wegsnijden. De ananas in schijven snijden en hieruit de harde delen en de kern wegsnijden. De rest van het vruchtvlees in kleine, gelijke blokjes snijden. De olie in een wok verhitten. Ui, gember en het vlees toevoegen en roerbakken tot alles lichtgekleurd is. Overtollig vet afgieten. Azijn, suiker, sojasaus, bouillon en ananassap erdoor roeren. Tomaat en stukjes ananas toevoegen. Het vuur laag zetten en het mengsel enkele minuten verhitten. Langzaam de maïzena erdoor roeren. Blijven roeren tot de saus gebonden en glanzend is.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 8 - 10 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten