woensdag 10 november 2021

Kip- of kalkoenpakora's (Oost-Azië)

KIP- OF KALKOENPAKORA’S

Omdat u deze pakora’s zowel van gaar als van rauw vlees kunt maken, zijn ze een uitstekende en bijzondere manier voor het verwerken van restjes. In dit recept is rauwe filet gebruikt omdat deze een malser resultaat geeft dan gaar vlees.

1½ deciliter water
1 middelgrote ui, grof gehakt
2 - 3 teentjes knoflook, grof gehakt
1 - 2 verse groene pepertjes, grof gehakt (voor een mildere smaak de zaadjes verwijderen)
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
125 gram besan of kikkererwtenbloem, gezeefd
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel garam masala
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel zout, of naar smaak
mespuntje zuiveringszout
350 gram kalkoen- of kipfilet
olie om in te frituren


Ui, knoflook, pepertje en korianderblaadjes met 0,9 deciliter water in een blender pureren. Dit kan ook in een keukenmachine, maar dan zonder water. In een grote kom de besan mengen met koriander, komijn, garam masala, chilipoeder, zout en zuiveringszout. De gepureerde ingrediënten toevoegen en alles goed mengen. Het resterende water (0,6 deciliter) toevoegen en alles tot een dikke pasta mengen. De kalkoen of kip in stukken snijden en door de pasta scheppen tot de stukken er volledig mee bedekt zijn. De olie op matig vuur verhitten. Als de olie heet is, legt u met een lepel de stukjes kip een voor een in de olie; de stukjes moeten in één laag liggen en de pan mag niet te vol zijn. Zorg ervoor dat elk stukje goed bedekt is met de pasta. Het vuur laag zetten en de pakora’s 10 - 15 minuten laten bakken; na een minuut of 7 keert u ze om. De pakora’s uit de olie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
Serveer met een tomaten- of andere chutney.

6 - 8 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 30 minuten

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: