woensdag 10 november 2021

Indonesische groenteomelet (Indonesië)

INDONESISCHE GROENTEOMELET

Kuchai of Chinees bieslook, een lid van de uienfamilie, geeft gekookt een heerlijke knoflook- en uiensmaak.

½ kleine aubergine, in de lengte gehalveerd
1 hele bamboescheut uit blik, in blokjes gesneden
½ rode paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels plantaardige olie of boter
wat kuchai of bieslook, in stukjes gesneden
¼ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel gemalen komijn
snufje cayennepeper
6 eieren
zout


Het snijvlak van de auberginehelften licht inkerven en met zout bestrooien. Laat ze 30 minuten staan zodat de bittere sappen eraan kunnen onttrekken. Goed afspoelen en droogdeppen. De aubergine in net zulke kleine blokjes snijden als de paprika en de bamboescheut. De olie of boter in een zware braadpan verhitten en de aubergine, bamboescheut en paprika toevoegen. Roerbakken tot de groenten iets gaar zijn, dan de helft uit de pan halen en apart zetten. De eieren loskloppen met kuchai, specerijen en zout. De helft van het eiermengsel over de groenten in de pan gieten. Op matig vuur stevig laten worden en lichtbruin aan de onderkant. De omelet voorzichtig omkeren en de andere kant lichtbruin bakken. Uit de pan halen en op een schaal warm houden. Maak een tweede omelet met de rest van de ingrediënten, snijd de omeletten in punten en serveer deze.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: