GARNALEN IN EEN NORI-JASJE
Deze in zeewier gewikkelde garnalen vormen een heerlijk voorgerecht. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid saus en gebruik een deel als dipsaus.
12 grote garnalen
3 blaadjes nori
12 stengels bieslook
GRILLSAUS
6 eetlepels sojasaus
3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
3 eetlepels geraspte gember, uitgeperst voor sap
De garnalen pellen en schoonmaken, maar het staartdeel eraan laten zitten. De blaadjes nori even boven wat stoom houden om ze op te frissen. Elk blaadje in 4 repen snijden. Alle ingrediënten voor de saus mengen en de garnalen ermee bestrijken. De nori-repen met de saus bestrijken en één reep rond elke garnaal wikkelen, zonder de garnalen helemaal af te dekken. Onder de voorverwarmde grill leggen en aan elke kant 1 minuut roosteren; bestrijk ze daarbij met e overgebleven saus. Een bieslookstengel er omheen binden.
3 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 2 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten