ZOETZURE VISSATÉ
Zeeduivel is een vissoort met heerlijk stevig vlees, dat ideaal is voor het maken van saté.
900 gram zeeduivel
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel geraspte gember
3 eetlepels donkere sojasaus
sap van 1 limoen
2 theelepels donkerbruine suiker
versgemalen zwarte peper
De vis in blokjes van 2½ centimeter snijden en vel en graat verwijderen. De blokjes op satéstokjes rijgen en deze op een platte schaal leggen. Ui, knoflook, koriander, gember, sojasaus, limoensap en suiker in een keukenmachine of blender pureren of in een vijzel fijnstampen. Er moet een glad mengsel ontstaan. De zwarte peper aan het mengsel toevoegen en het mengsel over de vis strijken. Zorg ervoor dat de vis aan alle kanten goed bedekt is; ongeveer 1 uur laten staan. De stokjes af en toe omdraaien. De vis op de barbecue of onder e grill in 5 - 10 minuten gaar roosteren. Tijdens het roosteren bestrijken met overgebleven marinade.
4 personen
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 60 / 5 - 10 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten