zaterdag 22 mei 2021

Paté de Harengs Saurs (Haïti)

PATÉ DE HARENGS SAURS (GEROOKTE HARINGPASTA UIT HAÏTI)

4 gerookte zoute haringen (bokkingen)
melk of water
3 eetlepels gesmolten boter
1 theelepel witte peper
1 eetlepel chilisaus
eventueel boter


Leg de haringen 3 uur in melk of water om te ontzouten. Spoel de vis daarna onder koud water, laat ze uitlekken en verwijder vel en graten van de haring. Doe de vis in een braadpan met zware bodem, giet er wat melk en gesmolten boter over en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met versgemalen peper en chilisaus. Schep de vis uit de pan en pureer deze met het kooknat en eventueel wat boter tot een smeuïge pasta in de mengbeker of in een vijzel. Besmeer met deze pasta toost, plakken stokbrood of vul er deegbakjes mee. Serveer bij een aperitief of als voorgerecht.

4 personen

gebied : Haïti
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: