GESTOOFDE MAKREEL
Dit is een gerecht voor als u weinig tijd hebt en, uiteraard, van vis houdt.
1 gestoomde makreel
2 tomaten
1 grote ui
1 bouillonblokje
500 gram groente (spitskool, sperzieboontjes of bloemkool)
olie
De makreel van vel en graten ontdoen en daarbij de vis zoveel mogelijk heel laten. In een braadpan de olie verhitten en de vis aan beide zijden bakken. De vis uit de pan halen en de gesneden ui e tomaat bakken. Bouillonblokje toevoegen en de gewassen en goed uitgelekte groente erbij doen. Even laten stoven naar gelang de groente, en op het laatst de vis er weer bij doen.
Smakelijk bij rijst of aardappels.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin
zaterdag 22 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten