zaterdag 22 mei 2021

Nenwa met gerookte makreel (Suriname)

NENWA MET GEROOKTE MAKREEL

1 kilogram nenwa (sponskomkommer) (6 - 8 stuks)
150 gram gerookte makreel
1 eetlepel margarine of boter
1 theelepel zwarte peper
½ kopje water


Schil de nenwa’s en snij de vruchten in plakjes van 1 centimeter dik. Verwijder vel en graten van de makreel en snij de vis in stukjes van 1 centimeter.
Verhit de margarine of boter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de nenwa, de makreel en de zwarte peper toe. Schep alles om, doe het water erbij en stoof in 15 - 20 minuten gaar met het deksel op de pan.
Nenwa kan in dit gerecht vervangen worden door laukie (fleskalebas) of teroi (vleugelkomkommer).

4 personen

voedingswaarde : 161 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije / De Balie, Xotus & Teleac

Geen opmerkingen: