donderdag 20 mei 2021

Engelenhaarpasta met gerookte zalm en zalmkuit (Tasmanië, Australië)

ENGELENHAARPASTA MET GEROOKTE ZALM EN ZALMKUIT

Gedroogde capelli d’angelo is te koop in (Italiaanse) delicatessenwinkels. Misschien kunt u deze pasta zelfs vers kopen. Beide zijn geschikt voor dit recept.

2½ deciliter crème fraîche
zout
versgemalen peper
1 eetlepel extra vierge olijfolie
500 gram capelli d’angelo-pasta
200 gram gerookte zalm, in lange, dunne reepjes
125 ram zalmkuit
2 eetlepels gesnipperde verse bieslook


Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Schep ondertussen de room in een grote, zware koekenpan en breng hem aan de kook boven een hoog vuur. Strooi er peper en zout naar smaak bij. Giet de olie in de pan met kokend water, voeg de pasta toe en kook hem beetgaar. Verse pasta vergt 1 minuut, gedroogde enkele minuten. Giet de pasta af, spoel hem af met warm water en laat hem uitlekken. Schep de pasta door de room in de koekenpan en voeg de gerookte zalm toe. Verwarm het gerecht zachtjes in de koekenpan.
Verdeel de pasta over 4 pastaborden, schep er zalmkuit en bieslook over en serveer onmiddellijk.

4 personen

gebied : Tasmanië, Australië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Australië : Een culinaire reis / Elise Pascoe

Geen opmerkingen: