donderdag 20 mei 2021

Frittata met warmgerookte zalm, yoghurt & dille (Australazië)

FRITTATA MET WARMGEROOKTE ZALM, YOGHURT & DILLE

Dit is een perfect brunchgerecht. Je kunt natuurlijk gewone gerookte zalm gebruiken, maar ik houd van de iets subtielere smaak van warmgerookte zalm. De kappertjes kun je eventueel weglaten.

6 scharreleieren
200 gram yoghurt
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
20 gram verse dille, grof gesneden
100 - 120 gram warmgerookte zalmsnippers
1 theelepel kappertjes (optioneel)
versgemalen zwarte peper
opdienen met yoghurt


Verwarm de oven voor tot 170°C.
Klop de eieren los met de yoghurt en roer de ui en dille erdoor. Schenk het eiermengsel in een kleine, diepe braadslede die met bakpapier is bekleed (het eiermengsel moet tot minstens 2½ centimeter hoog komen).
Bestrooi met de warmgerookte zalmsnippers, eventueel de kappertjes en met flink wat zwarte peper. Zet 30 - 35 minuten in de oven tot het ei in het midden net gestold maar nog niet helemaal stevig is.
Laat de frittata 10 minuten rusten en dien warm op met nog meer yoghurt erbij.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 30 - 35 minuten

gebied : Australazië
gerechtsoort : brunchgerecht

bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: