donderdag 20 mei 2021

Torentje met zalm en mierikswortel-room (Sydney, New South Wales, Australië)

TORENTJE MET ZALM EN MIERIKSWORTEL-ROOM

12 eieren
zout
peper
1 theelepel sesamolie
2 velletjes nori, in dunne reepjes
3 aardappels, grof geraspt
1 eetlepel fijngesneden bieslook
3 eetlepels bloem
2 eieren
2 eetlepels wasabi (mierikswortelpasta)
3 eetlepels crème fraîche
2 - 3 eetlepels olie
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel geraspte mierikswortel
1 theelepel fijngesneden bieslook
24 repen gerookte zalm
fijngesneden bieslook
zalmeitjes


Omeletjes: Eieren loskloppen met zout, peper, sesamolie en nori. Koekenpan van 24 centimeter doorsnede verhitten, helft van beslag erin schenken en op zacht vuur laten stollen. Rest van beslag op zelfde wijze bakken. Omeletjes strak oprollen en in plasticfolie verpakt laten afkoelen.
Aardappelkoekjes: Aardappel, bieslook, bloem, eieren, wasabi, zout, peper en crème fraîche in keukenmachine tot glad mengsel pureren. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en beslag in metalen bakringen van 5 centimeter doorsnede in 5 minuten lichtbruin bakken, koekjes halverwege keren. 24 Koekjes bakken en in oven (160°C) warm houden.
Mierikswortelroom: Crème fraîche, mierikswortel en bieslook mengen.
Serveren: Beide omeletrollen in 12 plakjes van 1½ centimeter dik snijden. Plakje omelet beleggen met warm aardappelkoekje, plakje zalm en 1 theelepel mierikswortel-room. Met bieslook en zalmeitjes garneren.

Voor 24 stuks.

voedingswaarde : 110 kcal per stuk
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Sydney, New South Wales, Australië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1996, Special Wereldhapjes

Geen opmerkingen: