LEMON SALMON (ZALM MET CITROENSAUS À LA NIEUW-ZEELAND)
4 (5 centimeter dikke) moten verse zalm of heilbot
2 citroenen
2 koppen witte wijn
1 kop water
2 eierdooiers
60 gram boter
1 ui, 3 kruidnagels
2 laurierbladeren
dragon
peterselie
een snufje suiker
zout
De gewassen, gezouten en met citroensap besprenkelde moten worden aan weerskanten even in de boter aangebakken en daarna samen met de in plakjes gesneden ui, de kruidnagels, de laurierbladeren en één of twee takjes dragon in de vispan gedeponeerd. Met citroenschijven zonder pit, wijn en water bedekken en heel langzaam aan de kook laten komen. De vis moet daarna 15 minuten lang trekken, niet koken. De vismoten legt u nu voorzichtig op een voorverwarmde schaal en het nat zeeft u en brengt het met zout en suiker op smaak. Daarna bindt u het door de eierdooiers er met de garde doorheen te kloppen (de saus mag het kookpunt nèt niet bereiken!). Giet de saus tenslotte over de vis die u met peterselie en citroenschijven gegarneerd heeft.
Geef hier aardappelen bij.
4 personen
gebied : Nieuw-Zeeland
gerechtsoort : visgerecht
bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grethe Willinski
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten