zaterdag 6 maart 2021

Mango met kleefrijst (Thailand)

MANGO MET KLEEFRIJST

Dit dessert is een echte Thaise favoriet. Mango’s met hun zoetzure smaak, prachtige geur en fluwelige vruchtvlees combineren bijzonder goed met kleefrijst. U moet wel een dag van tevoren met de voorbereidingen beginnen.

125 gram witte kleefrijst
2 deciliter dikke kokosmelk
3 eetlepels kristalsuiker
snufje zout
2 rijpe mango’s
reepjes limoenschil, ter garnering


Doe de kleefrijst in een zeef en spoel onder de koude kraan tot het water helder is. Laat dan een nacht in een kom vers, koud water weken. Giet de rijst af en spreid hem uit in een met ongebleekte katoen beklede, ruime stoommand. Leg er een deksel op en laat 20 minuten stomen, of tot de korrels gaar en romig zijn. Schep intussen 3 eetlepels (dikke) kokosmelk van de kokosmelk af en zet weg. Meng de rest van de kokosmelk in een pan met de suiker en wat zout. Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Giet in een kom en laat even afkoelen. Doe de rijst in een kom en giet er het kokosmengsel over. Schep om en laat dan 10 tot 15 minuten staan. Pel de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken. Schik ze op de rijst en druppel er de bewaarde dikke kokosmelk over. Garneer met limoen en dien op.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : nagerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: