zaterdag 6 maart 2021

Ki-Rum Ddeokbokki (Korea)

KI-RUM DDEOKBOKKI (KNAPPERIGE RIJSTCAKES IN CHILISAUS)

Knapperig van buiten en stevig vanbinnen: deze verrukkelijke, subtiel gekruide rijstcakes zijn echt verslavend lekker.

400 gram Koreaanse rijstcakes
3 eetlepels plantaardige olie, plus wat extra
4 lente-uien, fijngehakt
1 theelepel zwarte sesamzaadjes

SAUS
2 eetlepels gochugaru (Koreaans peperpoeder)
1 theelepel gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels ahornsiroop of honing
2 theelepels geroosterde-sesamolie


Maak eerst de saus. Meng het peperpoeder, de chilipasta, de sojasaus, de ahornsiroop en de sesamolie in een grote kom.
Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de rijstcakes erbij en breng het water weer aan de kook. Kook de rijstcakes 2 - 3 minuten of tot ze gaan drijven. Laat de rijstcakes uitlekken en verdeel ze in een enkele laag over een grote bakplaat. Scheid eventueel samengekleefde rijstcakes en hussel ze goed om.
Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote koekenpan. Zodra de olie heet is, bak je de rijstcakes in porties in 3 - 4 minuten knapperig. Schep ze af en toe om. Haal de rijstcakes met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de saus. Hussel alles goed tot alle rijstcakes helemaal bedekt zijn met saus. Schep de rijstcakes op borden en strooi de lente-ui en de zwarte sesamzaadjes erover.

2 - 3 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo

Geen opmerkingen: