zaterdag 6 maart 2021

Gevulde kalkoenborst met rode pepersaus (Louisiana, Verenigde Staten)

GEVULDE KALKOENBORST MET RODE PEPERSAUS

2 eetlepels pijnboompitten
150 gram shiitake, in plakjes
1 grote ui, fijngesneden
150 gram spinazie, in dunne reepjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 lente-uitje, in dunne ringen
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel Anisette (anijslikeur)
1 theelepel tabasco
3 - 5 eetlepels broodkruimels
8 stukjes kalkoenfilet à 70 gram


Oven voorverwarmen op 180 ºC. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Shiitake, ui, spinazie, knoflook en lente-ui in boter 5 minuten bakken. Pijnboompitten, likeur, tabasco en broodkruimels toevoegen. Vulling iets laten afkoelen. Kalkoenfilets platslaan en vulling over 4 plakjes verdelen. Afdekken met overige 4 plakjes. ‘Kalkoen-tompouces’ in braadslede leggen, afdekken met aluminiumfolie en in oven 30 minuten bakken. Gevulde filets serveren met Geroosterde rode pepersaus.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair augustus 1996

Geen opmerkingen: