zaterdag 6 maart 2021

Roergebakken coquilles met asperges (Thailand)

ROERGEBAKKEN COQUILLES MET ASPERGES

Asperges zijn zeer geliefd bij de Chinese Thai. De combinatie van knoflook en zwarte peper zorgt voor pit in dit gerecht. In plaats van de coquilles kunt u grote garnalen of een stevige vissoort gebruiken.

4 eetlepels plantaardige olie
500 gram groene asperges, bijgesneden en in stukjes van 5 centimeter gesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, gesnipperd
500 gram coquilles, schoongemaakt
2 eetlepels vissaus
½ theelepel grof gemalen zwarte peper
1,2 deciliter kokosmelk
verse korianderblaadjes, ter garnering


Verhit de helft van de olie in een wok of grote koekenpan. Doe er de asperges in en roerbak 2 minuten. Schep de asperges eruit en zet weg. Doe de rest van de olie, de knoflook en sjalotjes in de wok en roerbak tot de geuren loskomen. Voeg de coquilles toe en roerbak nog 1 - 2 minuten. Doe de asperges terug in de wok. Schep er de vissaus, gemalen zwarte peper en de kokosmelk door. Laat alles nog 3 - 4 minuten sudderen, of tot de coquilles en asperges gaar zijn. Garneer met verse korianderblaadjes.

4 - 6 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: