POMPOEN GESTOOFD IN KOKOSMELK
Gestoofd fruit is een populair dessert in Thailand. Gebruik zo mogelijk de Japanse kabochapompoen voor dit gerecht. Bananen en meloenen, of zelfs maïskorrels en peulvruchten als mungbonen en zwarte bonen, kunnen ook op deze manier in kokosmelk worden bereid.
1 kilogram (kabocha)pompoen
7½ deciliter kokosmelk
175 gram kristalsuiker
snufje zout
pompoenpitten, geroosterd, ter garnering
takjes verse munt, ter garnering
Was de pompoenschil en snijd hem grotendeels af. Schep het zaad uit de pompoen. Snijd het vruchtvlees met een scherp mes in blokjes van 2 centimeter breed en 5 centimeter lang. Doe de kokosmelk, suiker en wat zout in een steelpan en breng aan de kook. Doe er de stukje pompoen in en laat 10 - 15 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Garneer elke portie met een paar geroosterde pompoenpitten en een takje verse munt. Dien warm op.
4 - 6 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : nagerecht
bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten