maandag 8 februari 2021

Romige ham- en bonenstoofpot

ROMIGE HAM- EN BONENSTOOFPOT

Heerlijke eenpansmaaltijd op smaak gebracht met mosterd en peterselie

1 eetlepel (zonnebloem)olie
1 kleine ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
200 gram gekookte ham, in blokjes
½ courgette, in plakjes
½ rode paprika, zaadjes verwijderd, in stukken
1 deciliter kippenbouillon (van tablet)
200 gram witte bonen (blik of pot)
200 gram boterbonen (blik of pot)
1 eetlepel grove mosterd
zout
peper
2 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel fijngesneden peterselie


Verhit de olie en bak de ui en knoflook in 3 - 4 minuten zacht. Voeg de ham, courgette en rode paprika toe en bak alles 4 - 5 minuten mee. Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken. Roer de witte bonen, boterbonen en de mosterd erdoor en breng het geheel met zout en peper op smaak. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche en peterselie erdoor. Serveer de stoofpot met knapperig brood of gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair februari 2000, kookcursusboekje

Geen opmerkingen: