maandag 8 februari 2021

Bami uit de wok met omeletreepjes

BAMI UIT DE WOK MET OMELETREEPJES

150 gram hamblokjes
1 eetlepel olijfolie
1 zak (400 gram) voorgesneden bamigroente (koelvak groenteafdeling)
1 zakje gedroogde bamikruiden, geweld
250 gram roerbakmie of andere noedels
2 eieren
ketjap
sambal


Verhit de olijfolie in een wok en bak de hamblokjes 3 minuten.
Voeg de groenten toe en roerbak nog eens 5 minuten.
Roer er de gewelde bamikruiden door.
Kook de roerbakmie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met peper en zout en bak er twee dunne omeletten van. Rol ze op en snijd ze in reepjes.
Roerbak de roerbakmie met de groenten tot het geheel mooi droog is en breng op smaak met peper en zout. Schep er de omeletreepjes door.
Tip: Breng eventueel op smaak met ketjap en sambal. Serveer er lekkere zure groenten uit een pot bij.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Lekker gezond februari / maart 2002

Geen opmerkingen: